Θέματα σίτισης και ένδυσης των παιδιών

ΣΙΤΙΣΗ - ΕΝΔΥΣΗΤο Στήριγμα Ζωής παρέχει υλικά αγαθά, τρόφιμα, ρουχισμό καθώς και άλλα προϊόντα οικιακής χρήσης σε οικογένειες με παιδιά που αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Το σωματείο στηρίζει συστηματικά αυξανόμενο αριθμό τέτοιων οικογενειών με καθημερινή, εβδομαδιαία, μηνιαία, ή ανάλογα με την περίπτωση υλική βοήθεια.

Ταυτόχρονα συμμετέχει σε ενέργειες παροχής βοήθειας, στήριξης και εκπαίδευσης σε τοπικά κέντρα φιλοξενείας προσφύγων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.


Η φροντίδα και η στήριξη των παιδιών

ΦΡΟΝΤΙΔΑ-ΣΤΗΡΙΞΗ

Το Στήριγμα Ζωής φιλοδοξεί να βοηθήσει με διάφορους πρακτικούς τρόπους τις οικογένειες που στηρίζει. Οι τρόποι αυτοί είναι από συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη μέχρι προσφορά προσωπικής φροντίδας, όπως λ.χ. κούρεμα.

Η εκπαίδευση των παιδιών

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το σωματείο παρέχει δωρεάν μαθήματα σε μαθητές που οι γονείς τους δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος φροντιστηρίου. Ανάλογα με την περίπτωση και με την διαθεσιμότητα εθελοντών καθηγητών, το Στήριγμα Ζωής μπορεί να προσφέρει και υποτροφίες για παρακολούθηση μαθημάτων σε φροντιστήριο.

Παρέχει επίσης δωρεάν μαθήματα Αγγλικών και Ελληνικών σε προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο κέντρο του Ωραιοκάστρου.


Υγεία των παιδιών

ΥΓΕΙΑ

Το δίκτυο εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών του Στηρίγματος Ζωής παρέχουν ιατρική φροντίδα στις οικογένειες που στηρίζει το σωματείο.  Επιπλέον, με τη βοήθεια δωρητών, το Στήριγμα Ζωής φιλοδοξεί να καλύψει νοσήλεια και ιατρικές επεμβάσεις.mobile-wayΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ


  • Συμμετοχή (ως εθελοντής)
  • Παροχή Βοήθειας (πχ ρούχα, υπηρεσίες πχ ιατρικές)
  • Οικονομική Υποστήριξη (τραπ. λογαριασμός)